Nieuws item

Van wensenlijst naar de ultieme woning

“Een woning aan- of verkopen is spannend en vaak bijzonder stressvol”, stelt Maurice van Oirschot, Makelaar KRMT bij Plus Makelaardij. “Zeker in deze tijd waarin rentes stijgen, het woningaanbod schaars is en de betaalbaarheid van huizen onder druk staat. Een partner die je ondersteunt bij deze belangrijke gebeurtenis in je leven, is daarom van grote waarde.”

Transparant en flexibel

“Een flexibele, transparante houding past bij ons DNA en onze manier van werken”, zegt Maurice. ”Dat begint al bij het eerste contact met onze klanten. We nemen de tijd en brengen hun wensen en mogelijkheden uitgebreid in kaart. Vanuit dat startpunt streven we samen naar een resultaat dat het best bij de klant past. De ultieme match tussen onze klant en een woning. Dat betekent ook dat we eerlijk zijn als een woning niet bij de wensen of binnen het budget past. Een huis kopen doe je vanuit je hart, maar je betaalt met je portemonnee. Vanuit mijn rol als NVM-makelaar bescherm ik klanten in dit emotionele proces. Of het nu gaat om de aan- of verkoop van een huis. Vanuit mijn kennis van de huizenmarkt en bouwkundige expertise geef ik klanten uitgebreid advies. Ook zet ik ons netwerk en onze sociale media kanalen in om meer potentiële kopers te bereiken.”

“Plus Taxaties & Makelaardij is door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Deze certificering onderstreept de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze diensten. Ook hebben we toegang tot een unieke database met informatie over onder meer objecten en ontwikkelingen rondom de woningmarkt in Nijmegen.”

Trends in de Nijmeegse woningmarkt

“Over het algemeen gaat het goed met de Nijmeegse woningmarkt. De hypotheekrentestijging zorgt sinds begin dit jaar voor een stabilisatie van de huizenprijzen. Die stabilisatie zet naar verwachting de komende maanden door. Instapklare woningen met energielabel C of beter worden relatief snel verkocht, nog steeds met regelmaat voor een hoger bedrag dan de vraagprijs. Kluswoningen met een laag energielabel staan meestal langer in de verkoop. Dat komt onder meer door steeds strengere regelgeving rondom verduurzaming van woningen. Zo moeten huiseigenaren bij het vervangen van de cv-installaties de komende jaren overstappen op een installatie die minder of geen aardgas gebruikt, als de woning hiervoor geschikt is. Daarnaast is de kwaliteit van de bezichtigingen het afgelopen jaar flink verbeterd, doordat klanten hun wensen en financiële mogelijkheden beter in beeld hebben.”

“De nieuwbouw gaat moeizamer”, stelt Maurice. “Nieuwbouwprojecten komen moeilijker van de grond of lopen vertraging op door strengere regelgeving en juridische procedures. Dat geldt voor Nijmegen en daarbuiten.” Deze projecten worden beoordeeld op stikstofuitstoot en de effecten van de bouw op omliggende natuurgebieden. Nieuwbouwprojecten zijn hard nodig en de vraag naar woningen blijft groot. Maurice: “Met name vanuit de leeftijdsgroep boven de 55 jaar. Deze groep wil vaak overstappen van een groot vrijstaand huis naar een levensloopbestendig woning. Een huis dat zo is gebouwd dat de bewoners er hun hele leven kunnen blijven. Als 55-plussers doorgroeien naar de nieuwe levensbestendige woning, zorgt dat voor een doorstroming in de woningmarkt. Mijn advies is dus om in te zetten op de bouw van levensloopbestendige woningen, in plaats van starterswoningen.”

“Een andere oplossing is houtskeletbouw. Dit is een bouwmethode waarbij de constructie van het huis volledig uit hout bestaat. Met deze methode kunnen bouwbedrijven in zo’n vijf tot zes maanden tijd milieuvriendelijke en (levensloopbestendige) woningen bouwen. Om zo de doorstroming in onder meer Nijmegen te stimuleren.”

Mijlpalen sinds begin 2023

“Sinds onze start in januari 2023, zetten we met Plus Makelaardij flinke stappen vooruit en gaven we invulling aan onze manier van werken. Daar komen nu mooie resultaten uit voort. In maart openden we ons kantoor aan de Oranjesingel 76 en inmiddels staan er zo’n zes woningen in de verkoop. We werken nauw samen met onze collega’s van Plus Taxaties en ontmoeten elkaar regelmatig op ons kantoor in Nijmegen.”

“Daarnaast mogen we ons een CO2-neutraal bedrijf noemen. In samenwerking met Trees for All compenseerden we de volledige uitstoot van onder meer onze gereden kilometers en het energiegebruik van onze kantoorruimtes in boekjaar 2022. Zo compenseerden we in totaal 40 ton CO2. We zijn trots op de stappen die we zetten en kijken uit naar de volgende mijlpalen.”

Neem voor meer informatie contact op met Maurice van Oirschot door te mailen naar maurice@plus-makelaardij.com of te bellen naar 06 22 04 56 32. Of bekijk ons actuele woningaanbod via https://www.plus-makelaardij.com/te-koop/.