Nieuws item

Inzicht in de werkelijke waarde van uw woning

Heeft u plannen om uw woning te verbouwen of te verkopen? Of wilt u een (nieuwbouw)woning kopen? Dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in de waarde van de woning. Met een officieel en onafhankelijk taxatierapport krijgt u een goede onderbouwing van de waarde en ziet u waar kansen liggen. Daarnaast dient het rapport als bewijs richting de bank voor de werkelijke waarde van de woning. Arnoud Bakhuizen, Senior Taxateur Woningen, legt uit wat de waarde en aandachtspunten van een heldere en betrouwbare woningtaxatie zijn.

Verbouwing en verduurzaming

“Als u een woning wilt verbouwen en hiervoor een financiering aanvraagt, dan is de verbouwing onderdeel van de taxatie”, legt Arnoud uit. “We bepalen altijd een waarde vóór en na de verbouwing. Samen met u bekijken we de verbouwingsplannen. Op basis hiervan adviseren we waar we mogelijke uitdagingen of kansen zien en welke verbeteringen leiden tot een waardestijging van de woning. Denk aan het realiseren van een uitbouw of het verduurzamen van het huis door goede isolatie of door zonnepanelen te plaatsen. Zo biedt een verduurzaamde woning vaak betere financieringsmogelijkheden voor een koper, wat leidt tot een waardegroei van het vastgoed.”

Taxeren van nieuwbouw

Vlak naast de Vuurtoren van Scheveningen wordt hard gewerkt aan nieuwbouwwoningen. Luxe appartementen met uitzicht op de zee, de haven en de boulevard. Arnoud: “Het taxeren van een nieuwbouwobject kunt u zien als iets ongrijpbaars. Want hoe taxeren we een woning die er nog niet staat?”

“Bij het uitwerken van het taxatierapport voor een nieuwbouwwoning zoals in Scheveningen, gelden twee waarden”, stelt Arnoud. “Eerst bepalen we de marktwaarde van de huidige situatie van het object, op basis van een uitgebreide inspectie. Is de bouw nog niet gestart, dan bepalen we de waarde aan de hand van onder meer duidelijke bouwtekeningen. We geven onze klanten heldere uitleg over zaken die we meenemen in de waardering. Als de bouw is afgerond, bepalen we de marktwaarde van de gerealiseerde woning. Bij de hypotheekaanvraag controleert de bank deze waarde én de onderbouwing daarvan.”

Een betrouwbaar overzicht

“Bij het verbouwen, verduurzamen, kopen of verkopen van een woning, geeft een helder en betrouwbaar overzicht van uw financiële mogelijkheden meer zekerheid. Daarom adviseren we altijd om rekening te houden met zaken als uw uitgavenpatroon, de inkomsten en de kosten die horen bij het energielabel. Zo weet u waar aan toe bent en creëren we samen kansen binnen uw financiële mogelijkheden.”

Wilt u meer informatie of direct een woningtaxatie aanvragen? Neem contact op met Arnoud Bakhuizen door te mailen naar arnoud.bakhuizen@plus-taxaties.nl of te bellen naar 06 50 66 18 87.